logo WCC

Aanmeldformulier t.b.v. beveiliging Koninklijke Marine

Vul je voornaam in
Voer tussenvoegsel in
Vul je achternaam in
Invalid Input
Invalid Input
Vul hier je ID nummer in
Vul je geboorteplaats in
Vul hier je e-mailadres in
Ik ben geen robot (Type de code hieronder over)
Invalid Input

Parcours

De route van de West Coast Challenge loopt van Hoek van Holland naar Den Helder langs 12 kuststations van de KNRM.

De totale afstand van de West Coast Challenge bedraagt 130 kilometer. Voor de halve challenge bedraagt de afstand 62 kilometer (noordwaarts).

Teams van twee personen kunnen zich inschrijven voor de hele of de halve afstand. Estafetteteams van vier personen kunnen zich uitsluitend inschrijven voor de hele afstand, waarbij ieder duo de helft van de totale afstand volbrengt. Sololopers vanaf dit jaar alleen op de halve WCC.

De hele afstand en de estafette starten om 04.30 uur bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland

De halve afstand start om 11:00 uur bij restaurant Sea You op de Noordpier in Wijk aan Zee.

Zowel de hele als de halve afstand finisht op dezelfde lokatie, namelijk bij het boothuis van de KNRM in Den Helder.

Kijk op afstandmeten en dan krijg je de hele route op site van afstandmeten.nl

Het parcours op de kaart

Zelf je weg zien te vinden

Het parcours van de West Coast Challenge is niet aangegeven of gemarkeerd. Je moet zelf je weg zien te vinden, hetgeen op het strand over het algemeen ook weinig problemen zal opleveren.

Er zijn echter ook enkele plekken, zoals bij start en finish en rond de haven van Scheveningen, waar het even opletten is. En vooral in het donker kan dat soms lastig zijn.

Verder kan het gebeuren dat de fietser vanwege het slechte strand noodgedwongen via de duinen zal moeten gaan. Je moet dan wel weten waar je moet fietsen en afspraken waar je elkaar weer treft voor de wissel. Dit bleek afgelopen jaren voor sommige teams het breekpunt te zijn. Zorg dus dat je het parcours via het strand en de duinen goed kent!

Momenteel is er niet bekend dat er werkzaamheden op het strand zijn.

Aandachtspunten

Uitgaande van een start in Hoek van Holland, zal deze om 04.30 uur plaatsvinden bij het botenhuis van de KNRM aan de Stationsweg 25 (vlak bij het NS-station). Vervolgens wordt er via de pier, langs de Nieuwe Waterweg, een dikke twee kilometer gelopen naar het strand. Hier ga je noordwaarts het strand op. Na 10 kilometer ter hoogte van Ter Heijde / Monster kom je het eerste obstakel tegen: de 'Zandmotor'. Dit is een stuk van 5 kilometer strand waar fietsen vrijwel onmogelijk is en waar je vooral niet de kustlijn moet volgen! Blijf evenwijdig aan de duinen en stuur de fietser over het fietspad.

Vanaf Kijkduin verloopt de route richting Scheveningen probleemloos over het strand. Bij Scheveningen moet je het strand ongeveer 200 meter voor het havenhoofd verlaten en via de Houtrustweg om de haven van Scheveningen heen lopen. Vervolgens in Scheveningen bij de boulevard weer het strand op. Dan door naar langs Wassenaar naar Katwijk, waar je aan de noordzijde van Katwijk onderlangs over de dam gaat die de Oude Rijn van de zee afsluit. Vervolgens door naar Noordwijk, Zandvoort en vervolgens IJmuiden.

In IJmuiden verlaat je ter hoogte van Paviljoen Noordzee het strand en word je bij de Seaport Marina door de KNRM-reddingboot overgezet naar de noordzijde. Daar aangekomen passeer je het doorgangspunt (restaurant Sea You) waar de Halve Challenge start. De tweede helft van het parcours is wat eenvoudiger en kent minder onderbrekingen. Na de verzorgingspost in Petten volgt de resterende 20 kilometer over het strand richting Den Helder.

Bij Den Helder houdt het strand op en ga je 5 kilometer over de dijk naar het botenhuis van de KNRM in de haven, achter de veerboot naar Texel.

West Coast Challenge
KNRM

Contact

Jollenmakersweg 18
1511 DA Oostzaan

Bankrekening:
NL37 ABNA 0569 4440 20

Bestuur

Voorzitter:
Walter Pennekamp

Secretaris:
Raimond Schikhof

Penningmeester:
Jeroen Duin